بازدید جمعی از سهامداران مشهد از شرکت کشت و صنعت جوین

به گزارش روابط عمومی شرکت کشت و صنعت جوین، روز چهارشنبه 1402/10/27،  جمعی از سهامداران شرکت از شهر مقدس مشهد از شرکت کشت و صنعت جوین بازدید کردند.

سهامداران از کارخانه قند، واحد فناوری های نوین، واحد باغات، واحد شترمرغ، نیروگاه خورشیدی و کارخانه اسیدسیتریک دیدن کردند، سوالات خود را مطرح کرده و مدیران واحدها نیز پاسخگوی سوالات سهامداران بودند.

سهامداران در پایان این بازدید هم طی نشستی با مدیرعامل محترم شرکت کشت و صنعت جوین، پیشنهادها و پرسش های خود را با مهندس حسینی مطرح کردند.

مدیرعامل شرکت کشت و صنعت جوین ضمن خوشامدگویی پیرامون سوالات مطرح شده که اغلب در مورد ارزش سهام، دارایی های شرکت، طرح های توسعه و ارتباط با دانشگاه ها بود به میهمانان گفت: بدون شک طی بازدیدهای امروز با کشاورزی، صنعت و فناوری های شرکت و اقدامات انجام شده بیش از پیش آشنا شدید.

مهندس حسینی با اشاره به حضور سودجوها در بازار بورس افزود: بورس باید سودجوها را کنترل کند. در غیر اینصورت سودجوها وارد می شوند و منفعت اصلی را هم آنها خواهند برد. طبق قانون، نظارت تکلیف بورس است و بورس ناظر بر خرید و فروش آنلاین دارد. علاوه بر ناظر عالی، کارشناس ناظر و کارشناس اختصاصی هم وجود دارد که کارشان کشف مفسده در بازار بورس است. ناظران باید در صورت مواجه با مفسده، معاملات را باطل کنند. اما آیا این امر به درستی انجام می شود؟

مهندس حسینی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای کنترل بازار گفت: طبق قانون، خود شرکت و مدیرعامل و … حق دخالت و خرید و فروش در سهم را ندارند و ما مختار به استفاده از  بازارگردان بودیم. که در حال حاضر هم بازارگردان ما با 120میلیون سهم و 15 میلیارد تومان نقدینگی در جهت حفظ و کنترل بازار در حال فعالیت است. حتی ما درخواست افزایش سهام بازارگردان تا 745 میلیون سهم را نیز به بورس داده ایم که هنوز مورد موافقت قرار نگرفته است.

مدیرعامل شرکت کشت و صنعت جوین پیرامون سهام شناور بالای شرکت و به تبع آن عرضه زیاد در بازار سهام گفت: حدود 73 درصد سهام شرکت شناور است و در طول این سه سال ورود شرکت به بورس که آن هم به درخواست سهامداران عزیز صورت گرفت؛ بیش از 5/4 میلیارد سهم شرکت در بازار فرابورس ایران معامله شده که معادل60درصد کل سهام شرکت است یعنی به طور متوسط هر سال  20 درصد از سهام شرکت در بازار سرمایه مورد معامله قرار گرفته است. در این معاملات 10 درصد از سهامداران قدیمی خارج شده که به جای آنان حدود 6 درصد از سهام، دارای مالکیت جدیدالورود هستند.

مهندس حسینی در مورد قیمت و ارزش سهام شرکت نیز افزود: PE شرکت کشت و صنعت جوین 67/5 است. ولی در همین بازار شرکت هایی با PE  194 هم وجود دارد. سود این شرکت ها 18 میلیارد تومان ولی سود شرکت کشت و صنعت جوین نزدیک به 1000 میلیارد تومان است. آن شرکت ها نه مزارع دارند، نه چاه آب نه سرمایه، ولی کشت و صنعت جوین دارای املاک ارزنده ای است و بنابراین هم دارایی و هم سود پایدار دارد. ما در مقابل 16 شرکت کشت و صنعت در اقصی نقاط ایران، به عنوان تنها شرکت کشت و صنعت در شرق ایران هستیم در حالتی که اراضی ما درجه سه بوده و از آب چاه استفاده می شود ولی سود شرکت نسبت به شرکت های مشابه زبانزد عام و خاص است.

مدیرعامل شرکت کشت و صنعت جوین در خاتمه در مقابل سؤال برنامه های آینده شرکت، با ذکر بخشی از موفقیت ها افزود: ما آرزو و طرح های توسعه ای زیادی داریم. اگر قبل از سال 1373 شرکت را دیده بودید، با بازدید امروز بدون شک تحولات عظیم ایجاد شده در این سال ها را درک می کردید. تولید 10 نوع رقم بذر ثبت شده در طی 10 سال گذشته آن هم با حضور تجاری و بین المللی، تولید سوش های کارخانه اسید سیتریک و افزایش راندمان 92 درصدی آن، تولید و تجاری سازی بذرهای فلفل دلمه، بادمجان و … تولید کود مایع، گاز و برق از فاضلاب کارخانه اسیدسیتریک و نیز نیروگاه های تجدیدپذیر، توسعه کارخانه قند، تصفیه خانه شکر، احداث کارخانه اسیدسیتریک، باغات و دامپروری ها و فرآوری بذر و … این ها همه دانش و نشان پیشرفت علمی شرکت است.

مهندس حسینی در خاتمه پیرامون ارتباط با دانشگاه ها و دانش بنیان ها خاطرنشان کرد: همانطور که امروز مشاهده کردید اقدامات و فعالیت های انجام شده در شرکت کشت و صنعت جوین دانش بنیان است. ما آماده انعقاد تفاهم نامه همکاری با دانشگاه ها هستیم. البته به شرط آنکه به کشت و صنعت جوین دانش اضافه کنند نه اینکه دانشگاه خلأ های خود را با ما پر کند.