مدرن ترین نیروگاه خورشیدی کشور و بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی هوشمند خراسان رضوی در شهرستان جوین به دست استاندار خراسان رضوی افتتاح شد
بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی هوشمند خراسان رضوی در زمینی به مساحت 15 هکتار و ظرفیت 10mv در شهرستان جوین به وسیله استاندار محترم افتتاح و وارد مدار تزریق برق به شبکه سراسری 132kv گردید.
به گزارش روابط عمومی شرکت کشت و صنعت جوین، در تاریخ 1402/06/06 ، آیین افتتاحیه نیروگاه خورشیدی هوشمند 10 مگاواتی شرکت کشت و صنعت جوین با حضور استاندار معزز استان، جناب آقای یعقوبعلی نظری، نماینده محترم مردم در مجلس شورای اسلامی، جناب آقای دکتر محبی، مقامات شهرستان جوین متشکل از: امام جمعه محترم، حجت الاسلام بوژمهرانی، فرماندار معزز، جناب آقای دکتر سامقانی، فرماندهی محترم نیروی انتظامی، سرهنگ حاجی، فرماندهی محترم پلیس راه شهرستان جوین، سرگرد رضافر و دیگر مسئولین محترم، برگزار شد.
استاندار معزز استان، جناب آقای یعقوبعلی نظری با اشاره به اقدامات خوب انجام شده در شرکت کشت و صنعت جوین در راستای خوداتکایی افزودند: الحمدالله این پروژه از نظر فنی و سرعت کار، پروژه بسیار بااهمیتی است. نگاه ما هم این است که مجموعه هایی که در حال فعالیت هستند؛ تا جای ممکن نیازمندی های خودشان را فراهم کنند تا با وجود مشکلات و تحریم های موجود دچار چالش نشویم.
ایشان با اشاره به پیوست های زیست محیطی این پروژه و نیز سایر اقدامات شرکت کشت و صنعت جوین ادامه دادند: تنها هدف تولید محصول نباشد بلکه در راستای خوداتکایی؛ ابعاد مختلف زیست محیطی پروژه ها هم مدنظر قرار گیرد، به هر حال ما اعلام آمادگی می کنیم که در راستای حمایت و بروکراسی های اداری را کاهش دهیم.
استاندار محترم استان، جناب آقای یعقوبعلی نظری با اشاره به اینکه جنس کارهای شرکت کشت و صنعت جوین از نوع جهادی است افزودند: به واقع مدل کار دوستان در این مجموعه جهادی و کششی است. خود مدیریت در رأس آن حرکت کرده و طبعاً همه بخش ها پشت سر مدیر حرکت می کنند و انشاله سایر مجموعه ها هم الگو برداری کنند و به همین نحو کارها ادامه داشته باشد تا به خوداتکایی و خودجوشی برسیم. با توجه به ظرفیتی که کشت و صنعت جوین دارد؛ ما بسیار مطمئن هستیم که در استان خراسان رضوی و همچنین در کشور، به صورت عام از آن جایگاه ویژه و بالندگی که تا به حال هم از آن برخوردار بودیم تا سال ها بهره مند باشیم.
همچنین به مناسبت گرامیداشت هفته دولت؛ جناب آقای دکتر سامقانی، فرماندار جوین در سخنانی گزارشی مختصر از فعالیت های عمرانی در شهرستان جوین طی یک سال و نیم اخیر ارائه دادند.
ایشان افزودند: در حوزه برق در مقایسه آماری نسبت به دولت گذشته که حدود 7 کیلومتر بوده، الحمدالله طی یک سال و نیم اخیر در شهرستان 20 کیلومتر برق رسانی شده است. در حوزه هوشمندسازی هم در گذشته 10 نقطه و در این مدت اخیر 28 نقطه هوشمندسازی شده است.
فرماندار محترم در ادامه خاطرنشان کردند: همینطور در حوزه جابجایی تیرهای برق طی مدت اخیر 430 مورد، بهسازی شبکه روستایی در 40 روستا و همچنین زیرسازی و آسفالت دهیاری ها حدود 79000 مترمربع انجام شده است که این سه مورد به ترتیب در سال های گذشته 80 عدد، 40 روستا و طی 8 سال تنها 69000 مترمربع آسفالت بوده است.
جناب آقای سامقانی در خاتمه با اشاره به حوزه راهداری در شهرستان جوین افزودند: در حال حاضر با توان و ظرفیت داخلی جاده ای به طول 50 کیلومتر در حال تعریض است. همچنین تعریض مسیر 15 کیلومتری سه راه رامشین- کارخانه اسیدسیتریک هم که به کمک مجموعه کشت و صنعت جوین در حال انجام است ومسیر 8ونیم کیلومتری هم به سمت اسفراین در حال انجام داریم که انشاله با بهره برداری از این چند پروژه؛ گام های خوبی هم در آینده به ثمر خواهد نشست.
در ادامه نیز جناب آقای مهندس حسینی مدیرعامل محترم شرکت کشت و صنعت جوین درخصوص ویژگی های منحصر به فرد نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاوات جوین بیان نمودند که از آن جمله استفاده از سیستم ردیاب خورشیدی دو ردیفه با فناوری هوش مصنوعی و پنل های خورشیدی دو وجهی برای اولین بار در سطح کشور اجرا شده است و اتصال نیروگاه به پست ۱۳۲ کیلوولت می باشد که امکان توسعه نیروگاه به ظرفیت های بالاتر را فراهم می سازد و کلیه مراحل اجرای نیروگاه توسط کارشناسان و کارگران شرکت کشت و صنعت جوین انجام شده است و اکنون تیم شرکت توانایی اجرای نیروگاه های خورشیدی را کسب نموده است. همچنین نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاوات شماره دوم با پنل های خورشیدی با تکنولوژی بالاتر سال ۲۰۲۳ تامین شده است که تلفات حرارتی آن ۵۰ درصد کاهش یافته است و مرکز رمز ارز درحال احداث نیز اولین مرکز با سیستم آب خنک می باشد. در ادامه استاندار محترم استان و همراهان با توضیح متخصصین و کارشناسان نیروگاه خورشیدی در جریان مشخصات فنی این پروژه قرار گرفتند و بر روی سیستم مانیتورینگ، با نحوه پایش تجهیزات نیروگاه، دمای پنل ها و سایر امکانات و ویژگی های نیروگاه خورشیدی آشنا شدند.
شایان ذکر است تا پیش از افتتاح رسمی نیروگاه خورشیدی هوشمند، این نیروگاه بالغ بر 258000 کیلووات ساعت برق تولید کرده و به رایگان در اختیار شبکه توزیع برق قرار داده است. ارزش این مقدار برق تحویلی بالغ بر 7 میلیارد ریال است.